Stageverhalen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kristie Homan - WaarBenJij.nu Stageverhalen - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kristie Homan - WaarBenJij.nu

Stageverhalen

Blijf op de hoogte en volg Kristie

18 September 2007 | Suriname, Paramaribo

Dan nu wat verhalen over mijn stage!

Het is erg wennen op stage! Meteen m'n eerste dag moest ik zelf al nieuwe eigen patienten doen. Dus ik moest meteen onderzoeken doen en behandelplannen bedenken. Opzich is dit wel goed van mij! Want dit moet ik nog goed leren! Ik kreeg niet eerst ff de tijd om te wennen zoals ik had verwacht.
Mijn stagebegeleidster is nogal vreemd en vaag! Als ik haar wat vraag krijg ik vaak geen antwoord of opgetrokken schouders. Laatst zat ik met mn handen in mn haar bij een nieuwe patient, ik wist niet wat ik er mee moest en ze liep gewoon weg en ze wilde me niet helpen! Dus ik was 'duuvels' !!! Die dag zag ik het echt even niet meer zitten, jaja de dipjes horen er ook bij :p Maar goed, ik moest door met mn beste beentje voor! We gaan er gewoon voor! Ik merk nu al dat het allemaal al wat went en dat ik mn weg gewoon even moet vinden!

De fysiotherapie in dit ziekenhuis bestaat eigenlijk uit een praktijk + nog wat klinische patienten erbij. Dit was ik niet gewend vanuit mijn vorige stage. Verder zou ik absoluut niet opgenomen willen worden in dit ziekenhuis, het is oud, vies en vreemd! Haha!
De fysiotherapeuten 'gooien' bijna op elke patient interferentie of ultrageluid en ze masseren ook veel met allerlei smeerseltjes!
Ook zijn de ideeen nogal oud en vastgeroest en ook al vraag je dingen, zeg je dat je het anders geleerd hebt en geef je goede argumenten erbij... Hun antwoord luidt als volgt: het werkt gewoon... Haha! En daar moet je het dan maar mee doen. Ze zijn natuurlijk niet allemaal zo! Maar mn begeleidster bijv. wel!

Verder vind ik de Surinaamse namen wel wat moeilijk te onthouden en uit te spreken haha! Ook spreken sommige mensen geen Nederlands, hier kan ik dus niet mee praten, Surinaams is echt niet te volgen! Ik ben trouwens een 'bakra' (blanke)! Haha!

Ik heb een aantal eigen klinische patienten en ik krijg per week ook nieuwe poliklinische patienten. Dit is leuk en leerzaam, zo leer ik onderzoeken en behandelen. Alleen als ik iets niet weet krijg ik niet altijd de hulp of de antwoorden die ik nodig heb. Dat is soms best wel frustrerend. Ik leer hier gelukkig al wat beter mee omgaan! Want ik blijf gewoon volhouden! Haha!

De verpleegsters hebben hier allemaal nog een ouderwets pakje aan. Een soort jurkje met schort en een kapje op hun hoofd en witte kniekousen! Wel grappig om te zien!

Verder heb ik al bij een HNP (hernia) operatie en een Cervicale laminectomie (nekoperatie) meegekeken. Dit was erg interessant! Leuk om te zien! Ik krijg verder ook nog de gelegenheid om andere dingen in het ziekenhuis te bekijken, zoals bijv. een total knee OK (nieuwe knie), dag met de neuroloog mee, dag met de dietiste mee, etc, etc. Dat vind ik wel erg leuk!

Ik had nog veel meer stageverhalen in mn hoofd, maar mn hoofd is hier soms net een zeef! Ik vergeet zoveel!

Liefs Kris!

• 18 September 2007 - 08:05

Jacquelien:

Nou lekker is dat dan, loop je stage en heb je zo'n begeleider die het allemaal niet kan boeien. Doorzetten he Kris, daar word je dan wel weer vindingrijk van.
    Ik hoorde ook al van Ger dat je liever niet in het ziekenhuis wilt belanden, misschien zijn de privé klinieken beter!
    Hang on babe!

• 18 September 2007 - 17:53

Paps En Mams:

Fijn dat je er al wat aan went, en er mee leert omgaan.
    Je steekt er vast weer veel van op.
    groetjes en tuutjes van ons

• 19 September 2007 - 08:13

Janny:

Hey zwarte bakra. Ha ha ha

Jemig de pemig wat een begelijdster heb jij zeg. Maar daar geeft kristie helemaal niets om toch ook al is het moeilijk toch door zetten meid.
    Komt allemaal wel goed misschien is het voor haar ook wel heel erg wennen dat jij daar bent. Je weet het niet.....
    Hey meissie hoop dat je je verder daar nog vermaakt en ook al zijn er soms moeilijke tijden. Na regen komt weer zonneschijn....

Hey Laiverd tot nel. Dikke tûût

• 20 September 2007 - 10:13

Sandra En Wieger:

He Kris,

Mooi dat het al wat went op stage. En zoals iedereen ook zegt, gewoon doorgaan want je doet het hartstikke goed. Jij kan dat, haha.

Tuutjes Wieger en San

• 21 September 2007 - 14:38

Saapke :

Ik heb genoten van je verhalen. Zo te horen lijkt het op mijn stage ervaringen tig jaren geleden. Sinds dien hebben we in nederland veel van de oude waarden overboord gezet. Vertrouw op de observerende en analytische kwaliteiten die je hier hebt laten zien. en maak er op wat voor manier dan ook een onvergetelijke ervaring van.

ook groetjes van de rest.