Weekend Nickerie-Bigipan 27-10-07 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kristie Homan - WaarBenJij.nu Weekend Nickerie-Bigipan 27-10-07 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kristie Homan - WaarBenJij.nu

Weekend Nickerie-Bigipan 27-10-07

Blijf op de hoogte en volg Kristie

06 November 2007 | Suriname, Paramaribo

Rond 8.00 zouden we opgehaald worden. Maar dit werd uiteraard 8.00 op zn Surinaams, dus dat is 8.30 uur als je geluk hebt :P Toen de andere meiden, Anika, Karin, Nynke, Christa en haar moeder opgehaald! Na een eind gereden te hebben kregen we ineens een lekker band! Haha, hebben wij weer hoor.. Dus aan de kant en de reserveband eronder planten, die zag er niet zo best uit, aiii... Maar goed we moesten toch verder. En ja hoor, even verder gereden, dikke harde knap en WEER een lekker band!!!! Haha, nou het begon dus goed! Toen hebben we langer dan 3 uur aan de kant van de weg zitten wachten in de hitte totdat er iemand vanuit de stad kwam om een nieuwe band te brengen! Wat een avontuur! Kon het wildplassen weer geoefend worden haha!!! Onderweg zijn we nog in Groningen aan geweest om even te poseren bij het bordje Groningen, dat hoort natuurlijk wel even zo! Haha! In Nickerie bleven we in een Guesthouse slapen, wel heel gezellig! Mooi balkonnetje erbij! Daarna ff uitwaaien op de zeedijk en een hindoestaanse tempel bekijken. Was heel leuk. En 's avonds hebben we lekker nog even gezwommen in het zwembad met een mooie volle maan als uitzicht! Toen viel de stroom uit, iedereen gillen en gek doen en uit het water. Thuis gekomen hadden wij ook geen stroom, dus heb maar ff in het donker gedoucht! Ook wel es leuk :P Toen nog lekker op het terras wat borgoetjes-cola en canei rosetjes gedronken.
Zondag om 7.00 ging de wekker alweer! Klaarmaken, ontbijten en naar Bigipan (grote meer) Hier een rondrit per boot gemaakt, veel verschillende vogels gezien en nog kleine kaaimannen (krokodillen) en een van de gevaarlijkste slangen van suriname gezien! Dat was natuurlijk het mooiste! Hoe aparter hoe beter :P Haha! Heerlijk in een bootje in de zon door de natuurlijk varen en wat relaxen, wat wil je nog meer?! Toen nog naar Wageningen. Dit is een uitgestorven stadje, echt zonde, want er zijn zoveel mogelijkheden. Toen weer terug naar huis, het weekend zat er weer op!

Ik had doordeweek nog dikke elende! Ik had mn stageverslag zo goed als af en toen wou ik de volgende dag de puntjes op de i zetten en hem versturen naar school.. Ja hoor, USB-stick kapot! Jemig wat een ellende!

Woensdag en donderdag had ik nog geruild met stage met Gerbrich! Dus ik 2 dagen naar Bastiaan de Boer, BoeroeSwing. Was echt supergaaf! Echt veel gezien en gevoeld! Eerst naar meerzorg per boot en daarna in de stad! Hij legt veel en duidelijk uit! Ik heb ook nog mee gedaan met circuittraining 2x (2 uur achter elkaar dus) Was wel ff weer wennen, kon wel merken dat ik een tijdje niet gesport had zeg! Maar wel goed. De 2e dag zelf 3 trainingen gegeven, was echt super leuk! Bastiaan zei dat het leek alsof ik het al jaren deed en ik zei dat ik het leuk vond en dat was wel duidelijk te zien :)

Op naar het volgende weekend!

Weer bedankt voor de reacties, mailtjes en kaartjes echt super leuk!!!

Dikke tuut Kris!

• 06 November 2007 - 10:41

Jacquelien:

Hee Meid!

Super dat je het zo leuk hebt gehad bij BoeroeSwing. Daar gaat Mareen naar toe. Als ik dit allemaal zo lees ben ik best een beetje jealous :)

Kus!

• 06 November 2007 - 11:09

Rianne:

meid wat weer een super verhaal, ik wou dat ik in jou schoenen stond!!!!

• 07 November 2007 - 13:39

Marja:

Hoi Kristie!!
    Leuk om te lezen dat je het nog steeds zo naar je zin hebt!
    Wat raar toch, je bent zo ver weg en dan op de foto met een bord met Groningen er op!
    Veel plezier nog deze laatste dagen..

Groetjes van Hans, Marja en Vera